Békésszentandrás

2023.04.12. 09:59

Több mint 17 kilós, 81 centis nagypontyot fogott a horgász – videóval

Megkezdődött a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége Szép fogások című nyereményjátéka, rögtön egy érdekes, békésszentandrási fogással.

P. G.

Varga Gábor mezőtúri horgász a kapitális fogással /Fotó: Facebook/

Varga Gábor mezőtúri horgász a Hármas-Körös jobb partjában, a békésszentandrási duzzasztó feletti szakaszon horgászott április 7-én nagypénteken. A kisebb árhullámtól zavaros, gyors vízben erős felszereléssel próbálkozott, 2,7 méteres üvegbot, 60-as orsóval, 0,28-as monofil zsinórral és 2/0-ás horoggal, valamint gilisztacsokorral csalizva. 

Délután négy órakor érkezett a nagypénteki nagyponty, amely 10 perc fárasztás után került merítőhálóba.

A kapitális hal súlya 17 kiló 270 gramm volt, standard testhosszát 81 centiben, kerülete 83,5 centiméterben szerint állapították meg. Az adatokat Bogdány Zoltán, a KHESZ halőre hitelesítette, megörökítve a visszaengedés pillanatait is.

A fogás hírével a szövetség hivatalosan is elindította a 2023. évi „Szép fogások – Küldjön és nyerjen” játékukat, amelynek keretében a hagyományoknak megfelelően KHESZ Általános típusú területi jegyeket sorsolnak ki a következő évre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában