Iparkamara

2023.04.27. 09:54

Tíz fiatal állt dobogóra a fővárosban, a Szakma Sztáron – galériával

A tizenegy Békés vármegyei döntős diákból tíz dobogós helyen végzett a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen – ismertette a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

L. B.

Tizenegy Békés vármegyei döntős diák volt

Fotó: Fekete Kata/BMKIK

Első helyezést értek el a BSZC Szent-György Albert Technikum és Kollégium tanulói, Gera Gara Attila kiadványszerkesztő technikus és Sárik Dániel nyomdaipari technikus, valamint a BSZC Kós Károly Technikum és Szakképző Iskola diákja, Hegedűs Martina divatszabó. 

Második lett Csík Boglárka kiadványszerkesztő technikus (Szent-Györgyi), Botos Zoltán hegesztő (Gál Ferenc Egyetem Technikum, Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium), Gyöngyösi Emerita fodrász (Kós Károly) és Zsilinszki Zsolt nyomdaipari technikus (Szent-Györgyi).

Harmadikként végzett Petrus Rózsa fodrász (Kós Károly), Hoffmann Máté karosszérialakatos (BSZC Trefort Ágoston Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium) és Juhász Emília nyomdaipari technikus (Szent-Györgyi). Ötödik helyet ért el Szabó Dániel fodrász (Kós Károly).

A kamara közölte, hogy a Kulturális és Innovációs Minisztérium által támogatott megmérettetés 15 ezer látogató előtt zajlott a Szakma Sztár Fesztivál keretein belül a hét elején Budapesten. A rendezvény fő célja a szakképzés, ezen belül a szakmaválasztás népszerűsítése és bemutatása mellett az, hogy támogassa a pályaválasztás előtt álló fiatalokat, utat mutasson a felnövekvő generáció számára, valamint elősegítse a szakképzésben kiemelkedő tehetségek jövőbeni gondozását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában