Harcsa

2023.04.02. 08:46

Száznyolcvan centis halóriást fogott a Hármas-Körösön Csikós Zoltán

Gyönyörű, 180 centi hosszú és 45 kiló súlyú folyami harcsát fogott pénteken a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetségének kezelésébe tartozó Hármas-Körösön Csikós Zoltán.

P. G.

Nem a 180 centis harcsa volt Zoltán első óriási fogása

Forrás: Facebook

A kiváló gyomaendrődi horgász hírportálunknak elmondta, a Csicsergő vízitúra megállóhelytől nem messze akadt horogra a gyönyörű hal, amihez úgynevezett emelgetős módszert használt, gilisztacsokor segítségével imitálta a mozgást, a harcsa pedig elkapta a csalit.

Az óriást 7-8 pernyi fárasztás után emelte a csónakba, majd a közeli vízi megállóhelyen kötött ki, és Jankulár Zsolt segítségével mérték, és a kerületét például csak azért nem, mert Zoli minél előbb szerette volna a harcsát visszaengedni éltető elemébe, a folyóba, ami meg is történt. 

Csikós Zoltán egyébként kifejezetten ragadozó halakra specializálódott, és az évek során rengeteg remek fogása akadt már. A csúcsot egy két éve fogott 78 kilós harcsa jelenti, de még abban az évben egy 30 kilós példányt is csónakba emelt. A tavalyi esztendő sem telt rosszul, hiszen egy-egy 41 kilós és 26 kilós harcsát is fogott, az évek során pedig számos húsz kiló és rengeteg tíz kiló feletti harcsája akadt. 

Zoli általában egyedül horgászik, amihez radart és motorcsónakot használ, amikor pedig nem pecázik, akkor mezőgazdasági termelőként dolgozik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában