Biharugra

2023.04.08. 13:17

Szabó Pál emlékére szerveztek ismét irodalmi és prózamondó versenyt – galériával

Idén 15. alkalommal rendezték meg aa Szabó Pál Irodalmi és Prózamondó Versenyt Biharugrán, a Bölönyi-kastélyban.

L. B.

Immár 15. alkalommal szervezték meg a versenyt. Fotó: Szoboszlai Zoltán

Immár 15. alkalommal rendezte meg a minap Biharugrán, a Bölönyi-kastélyban a Szabó Pál Irodalmi és Prózamondó Versenyt a helyi önkormányzat, a Szabó Pál Irodalmi Emlékház és a Biharugrai Településfejlesztő Egyesület – ismertette a szervezők nevében Szoboszlai Zoltán. A megmérettetésre tizenkét – egyenként háromtagú – csapat, valamint harminc prózamondó fiatal jelentkezett Békés és Hajdú-Bihar vármegye kilenc településének tíz intézményéből.

A prózamondó versenyen az alsósok között Beke Hanna és Erdődy Zsófia, a felsősöknél Sárosi Tamás nyert. Az irodalmi megmérettetésen az 5-6. osztályosok között a geszti Arany János Általános Iskola csapata (Ajtai Kármen, Balogh Szebasztian, Kiss Arabella), a 7-8-9. osztályosoknál a komádi Barsi Dénes Általános Iskola egylete (Nagy Dzsenifer Enikő, Vadász Barbara Zsanett, Füleki Fruzsina) győzött.

Szoboszlai Zoltán kiemelte: április 5-én volt 130 éve annak, hogy Biharugrán megszületett Szabó Pál Kossuth-díjas író, szerkesztő. Az Alsó sorról, a legmélyebb szegénységből, mindössze hat elemivel indult, hogy szorgalommal és az önművelés óhajával kitörjön közegéből. Övéiről írt övéinek, övéiért.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában