Battonya

2023.04.26. 12:08

Polgármesteri fuvart kapott a vadmadár

Nyílt töréssel került szakavatott kezekbe, a Szentesi Természet- és Vadvédelmi Mentőközpont Alapítványhoz egy egerészölyv. A segítség Battonyáról érkezett hozzájuk, Boros Csaba polgármester személyesen vitte el a madarat.

Cs. I.

A Szentesi Természet- és Vadvédelmi Mentőközpont Alapítvány újabb sikerélményről számolt be. Békés vármegyéből, Battonyáról érkezett hozzájuk egy vadmadár. Nyílt törést szenvedett az egerészölyv. Boros Csaba polgármester vállalta a szállítást a mentőközpontba. Elmondta, egy gólyamentéssel kezdődött az elköteleződésük...

– A feleségem nagyon nagy madárbarát. Amikor a battonyai gólya a fészkében maradt, nem indult hosszú útra, gyanús lett, lehoztuk a magasból, s kiderült, beteg. Azóta, ha valaki sérült madarat lát, nekünk szól. Ezúttal a határvadászok a Kunágotai úton pillantották meg az egerészölyvet, ők jelezték, kell a segítség. Így jutott el a legjobb helyre a madár – mesélte a városvezető.

– A madár legyengült állapotban van. Sérülését elláttuk, párakötést kapott, műtét vár rá – számoltak be közösségi oldalukon a mentőállomás dolgozói. Ám a műtéti költséget a civilek nem tudják miből kifizetni, pedig a madárnak meg kell gyógyulnia! Az oldal követőit arra kérik, akik a mentőközpont munkáját nyomon követik és tudják anyagilag támogatni, tegyék meg.

Boros Csaba

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában