Békés vármegye/Budapest

2023.04.26. 12:42

Parlamentben jártak a cukorbeteg gyerekek

A Diaboló Alapítvány a cukorbeteg gyermekekből és szüleikből álló csapata hétfőn látogatást tett a Parlamentben Herczeg Tamás országgyűlési képviselő meghívására.

P. G.

Az útra dr. H. Nagy Katalin PhD gyermek diabetológus, dr. Viberál Zsuzsanna gyermek kardiológus, Szabó Edit és Molnár Anett szakasszisztensek, valamint az alapítvány kuratóriuma is elkísérte a vidám társaságot – tájékoztatta hírportálunkat Kosznáné dr. Pule Ilona, a Diaboló Alapítvány elnöke. A beszámolóból kiderült, a negyvenöt perces séta során idegenvezetőjük részletesen beszélt az épületről. 

– Az aranyfüsttel bevont falak, a gyönyörűen megmunkált berendezések, a Koronaőrség látványa kápráztatott el kicsiket és nagyokat, de még a felnőtteket is – fogalmazott az elnök hírportálunkhoz eljuttatott közleményében. – Láthattuk a magyar Szent Koronát, a koronázási jelvényeket, a hatalmas kupolacsarnokot; a magyar uralkodók szobrainak bemutatásával pedig gondolatban - a korabeli történelmi időkbe kalandozhattunk. Megismerhettük a Korona történetét, a rajta lévő szimbólumok jelentését, felettük a szemkápráztató, hatalmas csillárt. A kupolacsarnokot elhagyva a helyiséghez csatlakozó főrendiházi társalgóba érkeztünk, ahol megcsodálhattuk Európa legnagyobb kézi csomózású szőnyegét, mely kötődik Békés vármegyéhez, ugyanis Békésszentandráson készült.  Mint kiemelte, Európa egyik legszebb parlamentjében járhattak, és megtudhatták, hogy évszázadok alatt hogyan változott az épület és miként vált építészeti remekművé.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában