TOP Plusz

2023.04.20. 19:34

Pályázatokról számoltak be Gyomaendrődön

A legutóbbi képviselő-testületi ülésen a napirendi pontok közé tartozott a TOP Pluszos pályázatok beszámolója, amely az utóbbi másfél év történéseit foglalja magában – adta hírül a napokban Toldi Balázs polgármester. Részletezte, az említett időszakban összesen 11 pályázatot nyújtott be a település, melyek közül hat nyertes lett, négyet elutasítottak, illetve egy függőben van.

V. E.

Fotó: Shutterstock illusztráció

A polgármestertől megtudtuk, a nyertes pályázatok megvalósítása már folyamatban van. Ezek közül a Kossuth úti óvoda épületének fejlesztése elindult, a Kállai Ferenc Integrált Kulturális Intézmény és Művelődési Ház energetikai fejlesztésének közbeszerzési eljárását kiírták. Nyertes volt továbbá a Szociális város rehabilitációja című pályázatuk, amely a település úgynevezett cigányvárosához kapcsolódó fejlesztésekre irányul. Ez jelenleg a tervezési folyamatnál tart. 

Fejleszteni fogják még TOP Plusz programban a Kossuth utca egy szakaszát, a Vásártéri lakótelepen lévő játszóteret, három gyomaendrődi közművelődési intézmény belső terét, illetve a családsegítő épületeit.

Toldi Balázs elárulta, a négy pályázatot, amiket előzőleg elutasították a következő lehetőségnél újra beadják majd, illetve benyújtanak egy újat az ipari parki területük fejlesztésére irányzatosítva, egyet az egészségügyi intézmény alap infrastruktúrájának fejlesztésére, valamint egy turisztikai jellegűt is, amely a Kállai Hagyaték és az Aranka Babamúzeum fejlesztését célozza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában