Jótékonysági bál

2023.04.03. 18:05

Összefogtak Gyuszika gyógyulásáért a battonyaiak

Komoly szervezés előzte meg annak a báli alkalomnak a sikerét, amit egy kisfiú, Halik Gyuszika javára hirdettek meg. Összefogott Battonya: önkormányzati képviselők, civilek, vállalkozók, a lakosság, tombolák felajánlói (a Békés Megyei Hírlap is), támogató jegyek vásárlói álltak egy jó ügy, egy gyógyulni akaró gyermek mellé. A család az anyagi segítséget a kisfiú fejlesztő eszközeinek a beszerzésére, terápiás kezelésekre fordítja.

Csete Ilona [email protected]

Boros Csaba polgármester és Balázsné Szabó Erzsébet adta át a képviselő-testület tagjai által felajánlott támogatást Gyuszikának és szüleinek

A battonyai művelődési ház ismét megtelt segítő szándékú emberekkel, akik úgy gondolták, a lehető legjobb helyre, egy olyan család javára adhatnak támogatást, akik beteg gyermekükért bármire képesek, de a jó szándékú emberek nélkül sajnos nem képesek önerőből mindent is megoldani. 

– Példás összefogásra képes városunk. A battonyaiak. Várakozásainkat is felülmúlta az adomány, amivel a bálhoz kapcsolódva segítették a családot. Megható volt ezt látni. És még meghatóbbak voltak azok az emberi gesztusok, az a sok élmény, amivel Gyuszikát a zenés, táncos estünkön körbevették a vendégek. Megtáncoltatták, szeretgették, hogy örök emlékként őrizze a család ezeket a pillanatokat – fogalmazott a rendezvény főszervezője, Balázsné Szabó Erzsébet intézményvezető.

Sok élményben volt része a kisfiúnak a bálban

Halik Gyuszika egy életvidám, huncut 8 éves, mozgássérült kisfiú napjainkban. Oxigénhiányos állapotban született, többször újraélesztették, krónikus veseelégtelensége, spasztikus paraplegia és egyéb dystonia a diagnózisa. 2020-ban műtötték a bal csípőjét, idén nyáron vár reá újabb beavatkozás.

Segédeszközzel kisebb, rövidebb távokat tudott eddig megtenni, de a jobb oldali műtét óta sajnos azt sem. Gyuszikának fejlesztésekre és terápiákra van szüksége, hogy javulhasson az életminősége. 2023 év elején civil kezdeményezésre megyei, majd országos gyűjtés is indult. Ehhez kapcsolódtak szülővárosában az emberek a hétvégi jótékonysági bállal.

Az iskolájában a javára sportoltak

Néhány héttel korábban arról számoltunk be, hogy sokan futottak (5-10 km), sétáltak (2 km), kerékpároztak (5-10 km) a Dr. Illyés Sándor EGYMI Erősödő Családi Kötelékek Alapítványának a szervezésében Magyarbánhegyesen, hogy gyűjtésükkel ők is segítsék a kisfiút. Az iskola (ahol a kisdiák elsős) kollektívája alaposan kivette a részét a szervezésből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában