TOP Plusz

2023.04.09. 10:12

Megújul a keresztúri könyvtár épülete

Megújul a könyvtár – ismertette Bakucz Péter polgármester, részletezve, hogy a munkálatok során homlokzat- és födémszigetelés várható, modernre cserélik a régi nyílászárókat, valamint napelemes rendszert telepítenek.

L. B.

Fotó: Shutterstock illusztráció

Emellett a polgármesteri hivatal épületénél is felszerelnek napelemes rendszert. A beruházásra, amely nagy segítséget jelent abban, hogy faraghassanak a rezsiköltségeken, a TOP Plusz keretében nyert 53,7 millió forintot a falu.

Emlékeztetett, miszerint belterületi utak fejlesztésére is kapott támogatást, 57,7 millió forintot az önkormányzat. A forrásból a Bartók Béla utcát aszfaltozzák újra, illetve rendbe teszik a burkolatot a Szabadság tér és az Erkel utca kereszteződésében. Emellett összesen 123 millió forintból élhetőbbé teszik Sarkadkeresztúrt. A nagyszabású fejlesztés keretében játszóteret építenek a Keleti utcai háromszögben; rendbe teszik az árkot bizonyos szakaszon; korszerűsítik a kerékpárutat a Hunyadi, a Rákóczi és a Vörösmarty utca kritikus részein; valamint a sportpályánál lévő épület kihasználatlan részében közösségi teret alakítanak ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában