Árajánlatot kértek

2023.04.23. 09:43

Megszaporodtak a kerékpárlopások, térfigyelő kamerák kihelyezésén gondolkodnak Dobozon

Térfigyelő kamerák felszereléséről is tárgyalt közelmúltbeli ülésén a dobozi képviselő-testület.

P. G.

Mint a helyi hírmondóban olvasható, Köves Mihály polgármester kiemelte, az utóbbi időben elszaporodtak, vagy nagyobb nyilvánosságot kaptak az eltulajdonított kerékpárokkal kapcsolatos ügyek, amelyek elsősorban a rendőrség hatáskörébe tartoznak. A településvezető hangsúlyozta, elítéli a biciklilopásokat és rongálásokat. 

Hozzátette, már három évvel ezelőtt is felvetődött a közterületi térfigyelő kamerák elhelyezésének lehetősége. 

Akkor a telepítés, az üzemeltetés, az adattovábbítás, a rögzítés, a felügyelet díja 10 millió forintba került volna. Nemrég megkerestek két céget, amelyekkel bejárták az érintett területet, és árajánlatot kértek. Annak birtokában fognak visszatérni a kérdésre. Kitért arra, hogy a szabályozás is bonyolult, miközben jelenleg nincs olyan pályázat, amely a közbiztonság javítását célozná, és így segítséget jelentene a probléma megoldásában.

Az ülésen a Dobozi Közösségi Ház és Könyvtár könyvtárának szakmai beszámolója és munkaterve is napirendre került. Óréné Szabó Erzsébet könyvtárvezető, képviselő elmondta, egy nehéz időszak után vannak, és amikor szinte még fel sem eszméltek, már ott volt az energiaválság a nyakukon. 

Hozzátette, mindez hatással volt arra, hogy a közösségépítő tevékenységeiket, a szolgáltatásaikat milyen módon tudják biztosítani a lakosság számára. Kiemelte, hálás azért, hogy olyan csapatban dolgozhat, amely elkötelezett a szakmája iránt, mindent megtettek annak érdekében, hogy az elmaradt rendezvényeket pótolni tudják a közösségnek, és akár online formában, akár papíralapon eljuttassák a kultúrát, az információt, a tudást az érdeklődőkhöz.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában