Dél-Békés tehetségei

2023.04.30. 08:15

Laza Maca -és Nagymenő-díjat is kiosztottak Magyarbánhegyesen

A mutasd magad Dél-Békés amatőr művészeti produkciókat bemutató rendezvénysorozat második állomására érkeztek a fellépők Magyarbánhegyesre szombaton.

Cs. I.

Huszonegy produkcióval álltak színpadra. Fotó: Gigacz Balázs

A 11. alkalommal meghirdetett kulturális seregszemle szemezgetőjére 21 produkció 53 fellépője érkezett. A magyarbánhegyesi művelődési ház színpadára várták Mezőkovácsháza, Mezőhegyes, Végegyháza, Kaszaper, Nagybánhegyes, Medgyesegyháza, Medgyesbodzás, Pusztaottlaka nevezőit.

Sódarné Varga Gyöngyinek, Magyarbánhegyes polgármesterének a köszöntője után 21 produkciót láthatott a nagyérdemű, amit a szakmai zsűri minősített. A zsűriben foglalt helyet Demény Lajosné zenepedagógus, Duma Zsolt drámapedagógus és Németh Gyuláné pedagógus. 

A több mint 2 órás műsor végén a zsűri elnöke, Duma Zsolt értékelte a látottakat és hallottakat. A végső eredmények alapján 7 arany minősítés, 9 ezüst és 5 bronz minősítés talált gazdára. Különdíjat kapott Szász Nóra, ő a Laza Maca-díjat vette át szavalásáért, Ujj Dominik pedig a Nagymenő-díjat a gyermek citeraegyüttesben mutatott teljesítményéért. Az aranyszínű oklevelek birtokosai automatikusan kvalfikálták magukat a jövő vasárnapi Százszorszép gálára, míg az ezüst minősítéssel rendelkezők közül 5 produkció kapott meghívást a Kalocsa Róza Művelődési Központban megvalósuló gálára. A rendezvénysorozat 11. évada jövő vasárnap 14 órától, a Százszorszép gálával ér véget több mint 30 produkcióval.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában