TOP-Plusz

2023.04.05. 17:17

Korszerűsítik a nagybánhegyesiek művelődési házát

Nagybánhegyes önkormányzata eredményesen pályázott a TOP-Plusz keretében az Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése című felhívásra, és a művelődési ház energetikai felújítására nyert 65,69 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatást.

Cs. I.

Forrás: Shutterstock

A fejlesztéssel érintett épület a mai kor energetikai követelményeinek nem felel meg. Az elmúlt évtizedekben nem volt lehetőség az épületen nagyobb felújítást végezni, így annak energetikai állapota megkövetelte a korszerűsítést.

A tervezett beruházás magában foglalja a födém, valamint a külső homlokzatok hőszigetelését, a fűtési rendszer korszerűsítése pedig új, időjárásérzékelővel ellátott kazán és hőfokszabályzós radiátorszelepekkel ellátott radiátorok beépítésével valósul meg. Az épület határoló szerkezeteinek (falazatok, födémek) energetikai korszerűsítésére olyan formában kerül sor, hogy az megfeleljen az érvényben lévő jogszabályoknak. Úgynevezett projektarányos akadálymentesítés is megvalósul.

A lakosság részéről is támogatott a művelődési ház épületének energetikai korszerűsítése, hiszen a felszabaduló források (korábbi energiaköltségek) más tevékenységek finanszírozását segítik elő, valamint pozitív példát állítanak a lakosság elé környezettudatosság, illetőleg a hatékony energiafelhasználás vonatkozásában. A projekt fizikai befejezésének időpontja: 2024. április vége. A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában