Hagyományőrzés

2023.04.03. 14:44

Kézműves programmal készültek Nagybánhegyesen

A Nagybánhegyesi Szlovák Hagyományőrző Egyesület a Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák X. Országos Hete programhoz kapcsolódva KARÖLTVE- Népi kézművesség generációk együttműködésében címmel az egyesület szakkörei közreműködésével és a Savio Szent Domonkos Általános Iskola tanulóinak, pedagógusainak a részvételével pénteken rendezték meg a népi kézművesség napját.

Cs. I:

Fotó: BMH

Sok-sok programelemmel készültek: hímzés, tojásfestés, szövés, kosárfonás, mézeskalács készítése, a játszóházban húsvéti dekoráció készítés és locsolóvers-mondó verseny is volt, valamint mini kiállítás a kézműves alkotásokból. A népi hangszerbemutató és az Iglice citerások műsora színesítette az alkalmat. A résztvevők mindegyike nagyon aktív volt, sikeres néhány órát töltött együtt több korosztály.

– Érdeklődőek voltak a gyerekek, igyekeztek mindent kipróbálni, és az apró alkotásokat, amiket elkészítettek, haza is vihették. Jó hangulatban telt az egész napunk és búcsúzáskor már a jövő évi népi kézművesség napjára is meghívást kaptunk – sorolta Pepó Jánosné, a Nagybánhegyesi Szlovák Hagyományőrző Egyesület elnöke.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában