Téglagyári tó

2023.04.23. 07:48

Horgászversennyel emlékeztek Gyulán Kónya Ferencre – galériával

A két éve elhunyt Kónya Ferenc János tiszteletére rendezett emlékhorgászversenyt a Gyulai Dolgozók Horgászegyesülete szombaton a gyulai Téglagyári 6-os tavon.

P. G.

Fotó: Kiss Zoltán

Kónya Ferenc tizenegy éven vezette az egyesületet, illetve hivatásos halőrként tevékenykedett a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KHESZ) berkein belül – tájékoztatott Földiné Irimiás Ildikó. A Gyulai Dolgozók Horgászegyesületének gazdasági vezetője elmondta, nagyon fontosnak tartják, hogy megőrizzék korábbi elnökük emlékét, tisztelegjenek a munkássága előtt.

A szombati program kezdetén megkoszorúzták a tó kis szigetén található emléktáblát, amit tavaly avattak Kónya Ferenc tiszteletére. 

Ezt követően kezdődött a verseny, amelyre huszonöt horgász nevezett. Az eseményen részt vett Kónya Ferenc felesége, Kónyáné Dalmadi Erika, illetve fia, Tamás, aki horgászegyesület titkári feladatait tölti be. A szervezet elnöke, Ficzere István pedig pörköltet készített ebédre. Az eredményhirdetést a délutáni órákban tartották. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában