Gyomaendrőd

2023.04.28. 10:05

Hetvenöt centis pontyot fogott Felegyi Péter

Gyönyörű, 75 centi hosszú spanyol mintás tükörpontyot fogott a napokban Gyomaendrődön, a Danzug-holtágból a békéscsabai Felegyi Péter.

P. G.

Fotó: Beküldött fotó

Mint hírportálunknak elmondta, kétéjszakás horgászatra érkeztek a Danzug-holtág partján álló hétvégi házához pénteken.

– Egy számomra új bojlit próbáltam a bal oldali botomnál, amit Blow Back rigen hóember formában kínáltam fel a pontyok számára. A másik boton saját készítésű bojlit alkalmaztam. Hajnal 2-kor folyamatos húzással érkezett az első kapás a bal oldali hóember csalizásra. Körülbelül 15 perces fárasztás után sikerült szákba terelni egy 9,30 kg súlyú nyurga testű tőpontyot. Ez után végszereléket újra élesítettem. A következő kapás reggel 5 óra 30 perckor, ugyanerre a csalizásra érkezett szintén erőteljes húzással – mesélte hírportálunknak.

Fotó: Beküldött fotó

Mint mondta, a világos körülmények között a letisztult vízben hatalmas élmény volt a hal fárasztása: – Mikor először megpillantottam egyből láttam, hogy egy különleges ponty küzd a horog végén. Húsz perces fárasztás után sikerült megszákolni 12,15 kiló súlyú 75 centi hosszú szépséges spanyol mintás tükörpontyot. Már akkor sejtettem, hogy ismert hal került horogra. Később fényképről pikkelyminta egyeztetés után derült ki, hogy 2020 októberében kifogtam, akkor 8,90 kiló súllyal és 70 centi hosszúsággal mértem, és Danzugi Szépség nevet adtam neki. A nappali órák már nem hoztak kapást, valószínű a felmelegedés hatására a halak elemelkedtek a fenéktől. Ellenben estére elkelt a másik csalizásom is egy 7,80 kiló súlyú tóponty tette tiszteletét egy fénykép erejéig.

A horgász a halakat minden esetben visszaengedte a vízbe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában