Orosháza

2023.04.01. 11:45

Elfújták a zenészek a Forrás ovisok nótáit is

Kodály Zoltán idézettel - Aki zenével indul az életbe, bearanyozza minden későbbi tevékenységét, az életnek olyan kincsét kapja ezzel, amely átsegíti sok bajon - köszönte meg az orosházi Forrás református óvoda az Orosházi Fúvószenekar élményzenélését közösségi oldalán. A napokban ugyanis meglepték a zenészek a kicsiket.

Cs. I.

Forrás: Facebook

Boci, boci tarka, Süss fel nap, Tavaszi szél, Bogyó és Babóca - ezeket a zenéket is elfújták a Forrás oviban a gyerekeknek a zenekar tagjai. Valamennyit felismerték a kicsik.

– De nem csak zenéltünk, hanem bemutattuk az ovisoknak, milyen hangszereken játszunk a fúvószenekarban. Volt, aki inkább befogta a fülét (pedig igyekeztünk halkan játszani) és akadt, aki velünk együtt énekelt és tapsolt – olvasható a zenekari beszámolóban.

A ráadás pedig: az ovisok meglepték a zenészeket egy nagyszerű énekes/dobos produkcióval, ami közös zenélést generált.
Majd az elmaradhatatlan hangszersimogatással ért véget a program.
 

 

– Öröm volt látni a gyerekek arcán az őszinte mosolyt, amikor kipróbálták a dobot, lenyomták a tenorkürt, a trombita billentyűjét, miközben fújta a hangszert a rajta játszó zenész. Jókat derültünk a legkisebbek arcán, amikor a tuba elé álltak és rácsodálkoztak, hogy a hangszer nagyobb és nehezebb, mint ők, maguk – mesélték élményeiket a fúvósok.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában