Április 15.

2023.04.12. 10:31

Egy teljes napot tölthetünk Munkácsyval Békéscsabán

Egy nap Munkácsyval címmel szerveznek nagyszabású, számos elemből álló rendezvényt április 15-én, szombaton a Munkácsy Negyedben.

L. B.

A festőművész szobra fogadja a Munkácsy múzeumba látogatókat. /Fotó: B. Á./

A múzeumban 10 és 16 óra között kézműves foglalkozások lesznek az időszaki kiállításokhoz kapcsolódóan, 15 órától búcsúzik a Tranoscius-kiállítás, 16 órától pedig Munkácsyné boudoir-ja címmel exkluzív divattörténeti, iparművészeti és orvostudományi szempontú előadásokat tartanak a női divatról. 

A Munkácsy Emlékházban 10 és 17 óra között a legendás betyártámadás apropóján szabadulószobából menekülhetnek meg a látogatók, 14 és 18 óra között rendhagyó tárlatvezetéseket tartanak. Emellett 14 és 16 óra között játszóházzal, valamint egész nap fotósarokkal számítanak az érdeklődőkre.

A Békés Megyei Könyvtárban 14 órától robotépítés, programozás és képeslapkészítés lesz, 15 órától bemutatják szintén a 200 éve született Petőfi Sándorhoz kapcsolódó, Fölszedtem a sátorfám című képregényt, 16 órától pedig a könyvtárból indulva városismereti sétára invitálják a kalandra vágyókat.

A Napsugár bábszínházban 18 órától az izraeli születésű művész, Yael Rasooly Papercut című előadása különleges csemegének ígérkezik. A Csabagyöngye Kulturális Központban 20 óra 30 perctől az Intim Torna Illegál érkezik akusztikus koncerttel. Sőt, a kulturális központ plusz koncertet is kínál, hiszen április 16-án, vasárnap 19 órától a NOX lép fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában