Kezeink varázsa

2023.04.02. 11:09

Díszes vesszőfonást, šibačkát is készítettek, ami a csabai szlovákság kultúrkincse

Kezeink varázsa – Alkotó és zenés ujjak címmel kínált gazdag programot szombaton a békéscsabai Szlovák Kultúra Háza.

Ny. L.

Forrás: Facebook

 Krajcsovics Hajnalka, a házat működtető Csabai Szlovákok Szervezetének ügyvezetője kiemelte, a rendezvénnyel csatlakoztak a Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák X. Országos Hetéhez. – Az idei év üzenete: „Kézművesség a mindennapjainkban”, és ezt tartottuk szem előtt a kínálatunkban – hangsúlyozta Krajcsovics Hajnalka. – A mindennapjainkban is fellelhető anyagokból alkothattak az érdeklődők, kicsik és nagyok egyaránt, valamint egyszerű, hagyományos hangszereket ismerhettek meg, próbálhattak ki. 

Mindezt körbevette a népi motívumvilágot bemutató kiállítás. Mladonyiczki Anikó, a program koordinátora elmondta, a Csabai Szlovákok Szervezetének szakmai csoportjai, a Rozmaring Hímzőkör és Csabai Rózsák Kamarakórus tagjainak segítségével a játszóházban elkészültek a húsvéthoz kapcsolódó kézműves tárgyak. Többek között a város szlovákságára jellemző díszes vesszőfonás (šibačka) is. A rendezvényen zenélt a Szőlőfürt (Strapce) Citerazenekar.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában