Felújítás

2023.04.26. 15:14

Biztonságosabbá válik a Szarvas és Orosháza közötti út

Megújul a 4404 jelű Szarvas-Orosháza összekötő út 2,9 kilométeres szakasza és a 4642 jelű Gyomaendrőd-Nagyszénás-Szentes összekötő út 1,3 kilométeres szakasza, melyekről sajtótájékoztatót tartott a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szerdán, a Szarvasról Orosháza felé vezető út felújítási helyszínén.

Vásári Erzsébet

Molnár Etele, Szarvas alpolgármestere elmondta, egy rég várt felújítás van folyamatban a Szarvast Orosházával összekötő úton. Hozzátette, városuk 2019 óta mentesül a 44-es út korábbi forgalmának terhétől, azonban a számukra nagy könnyebbséget jelentő M44-es autóút megépítésekor a jelenleg fejlesztés alatt álló útszakasz is károkat szenvedett. Éppen ezért örömmel vették a hírt, miszerint a mellékutat felújítják és biztonságosabbá teszik. 

Egyrészt a naponta ezen a szakaszon munkába járók, másrészt pedig a mentőszolgálat miatt, hiszen Szarvas az orosházi kórházhoz tartozik, így a mindennapokban több mentőautó járja meg a két város közötti utat.

Toldi Balázs, Gyomaendrőd polgármestere elmondta, a jelen projekt érinti településüket is, hiszen ezzel együtt valósul meg a Gyomaendrődöt Nagyszénással összekötő út felújítása, ami fontos számukra egyrészt a Hunyával közös hivataluk, másrészt a napi szinten munkába és iskolába ingázó lakosság miatt. Hozzátette, a Szarvast és Gyomaendrődöt összekötő út felújításának tervezése is elkezdődött. Ez szintén rendkívül fontos számukra, hiszen sokkal könnyebbé teszi majd a gyomaendrődiek számára a 44-es főút, illetve az M44-es autóút elérését.

Dankó Béla, Cserkúti András, Molnár Etele és Toldi Balázs.

Cserkúti András, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója kifejtette, a jelenleg Békés vármegyében megkezdett hat útfelújítás közül kettő a 2. számú választókerületben valósul meg, összesen 836 millió forint értékben, illetve 4,9 kilométer hosszúságban. Ezek közül az egyik a Szarvast Orosházával összekötő út fejlesztése, amelynek egy része a Magyar Falu Program, a másik pedig a TOP program keretében készül el. A második útfejlesztés a választókerületben a Gyomaendrőd-Nagyszénás-Szentes összekötő út 1,3 kilométeres szakasza, amely 288 millió forintból készül el. Hozzátette, a kivitelezési munkálatok immár mindkét szakaszon megkezdődtek.

Dankó Béla országgyűlési képviselő elmondta, Szarvas és Gyomaendrőd vezetése is rendkívül aktív a fejlesztésekkel és a pályázatok benyújtásával kapcsolatban, ami örömmel tölti el, és minden erejével segíti kéréseik továbbítását a kormány felé, illetve terveik megvalósítását. 

Hozzátette, ez az aktivitás segíti is az említett városokat abban, hogy a megfelelő forrásokhoz jussanak, és a jelenlegihez hasonló fejlesztések megtörténjenek. Végül elmondta, bár Békés vármegye legfontosabb és legnagyobb útfejlesztése az M44-es autóút megépítése, azonban a mellékutak javítása is fontos, hiszen a lakosság legnagyobb részben azokat használja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában