Diákhét

2023.04.01. 19:02

Bíró Szabina lett a Békési Diákparlament új elnöke

Bíró Szabina lett a Békési Diákparlament elnöke, akinek munkáját elnökhelyettesként Pál Bence Sándor segíti – tájékoztatott Facebook oldalán Kálmán Tibor, a város polgármestere.

P. G.

Bíró Szabina, Kálmán Tibor polgármester és Pál Bence Sándor

A városvezető kiemelte, a diákparlament elnöki címe volt a tét a Békés Diákhét utolsó, pénteki napján. Hozzátette, játékos, ugyanakkor tanulságos feladatok által mérhette össze tudását a két békési középiskola csapata. A Gál Ferenc Egyetem Technikum Bíró Szabinát, míg a Szegedi Kis István Református Gimnázium Pál Bence Sándort jelölte a helyi diákságot képviselő testület elnöki címére. 

– Az ehhez vezető próbák összeállításában igyekeztek úgy a városunkkal kapcsolatos tárgyi tudást, mint a vezetői képességeket és a csapatszellem erejét is megmozgatni – fogalmazott. – Noha a kihívások nem nélkülözték a jókedvet sem, teljesítésük mégis számos tanulságos tapasztalattal gazdagította a csapatokat. A mozgalmas, sportszerű erőpróba végén Bíró Szabinát köszönthettem mint a Diákparlament elnökét, Pál Bence Sándor pedig elnökhelyettesként segíti majd munkáját.

 

A hét folyamán több helyszínen nyílott lehetőség arra, hogy a diákok és persze mi is mélyebben megismerjük az iskolák szellemiségét, az ott tanulók jövőképét, elképzeléseit. 

 

Mint azt korábban megírtuk, diákhéten mindennap más-más iskola szervezet programokat. A polgármester korábban kifejtette, a sportcsarnokban a résztvevők érdekes, izgalmas feladatokon, vetélkedőkön keresztül ismerhették meg jobban egymást, és természetesen a házigazda intézmény arculatát, hangulatát is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában