Testületi ülés

2023.04.22. 17:08

Beszámolt munkájáról a békési polgármesteri hivatal

Beszámolt a napokban tavalyi munkájáról a békési képviselő-testület előtt a helyi polgármesteri hivatal. 

P. G.

December 31-én 58 álláshely volt betöltve

Forrás: Shutterstock

Mint azt Mucsi András önkormányzati képviselő, bizottsági elnök tájékoztatásából megtudtuk, a képviselő-testület 2023-as munkaterve szerint március hónapban tárgyaltak a békési képviselők a polgármesteri hivatal tavalyi tevékenységéről. Az ötven oldalas anyagot Tárnok Lászlóné jegyző nyújtotta be.

 

A polgármesteri hivatalnak négy osztálya van, a pénzügyi, a gazdasági, a műszaki és az igazgatási osztály.

 

December 31-én 58 álláshely volt betöltve, felsőfokú végzettséggel 34-en rendelkeznek. A munkatársak továbbképzése folyamatos. A polgármesteri hivatal szakemberei készítik el a képviselő- testület, valamint annak bizottságai, továbbá a négy nemzetiségi önkormányzat előterjesztéseit, illetve hajtják végre a határozatait. Tavaly tizennégy képviselő-testületi ülés volt. A hivatalt kihívás elé állította a pandémia, amely még 2022-ben is megváltozott körülmények betartását tette szükségessé. További komoly feladat volt az országgyűlési képviselő-választás lebonyolítása, valamint a népszámlálás.
2022-ben öten részesültek kamatmentes kölcsönben. A beszámolóból kiderül, hogy bőven volt teendője a mezőőröknek és a közterület-felügyelőknek is. A hivatali konyha 20 ezer 100 reggelit és 86 ezer 501 adag ebédet készített el.

A szociális feladatok között jelentkezik a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény folyósítása, a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzet megállapítása, a szünidei gyermekétkeztetés megszervezése, környezettanulmány készítése, az életkezdési támogatás, a nebuló bérlet, a köztemetés intézése és számos más feladat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában