Közlekedés

2023.04.16. 17:09

Békésben hat ponton figyelik a forgalmat a Magyar Közút kamerái

Békés vármegye hat pontján működtet forgalomfigyelő kamerákat a Magyar Közút Nonprofit Zrt. – tájékoztatta hírportálunkat Pécsi Norbert Sándor, a cég kommunikációs osztályvezetője.

P. G.

A kamerák segítségével szakembereik nyomon tudják követni egyes szakaszokon a forgalom lefolyását. Fotó: Shutterstock

Mint kérdésünkre kiemelte, a társaság az országos közúthálózat több pontján is kihelyezett, telepített az elmúlt években forgalomfigyelő kamerákat. 

– Ezen kamerák segítségével a diszpécserszolgálataik, szakembereik nyomon tudják követni egyes szakaszokon a forgalom lefolyását – tette hozzá. – 

Ezeket az egységeket általában olyan helyszínekre telepítik, ahol fontos úthálózati szerepe van egy-egy útszakasznak. Békés vármegyében Békéscsabán, Battonyán, Békésszentandráson, Szarvason, Köröstarcsán és Orosházán van egy-egy forgalomfigyelő kamerahelyszínünk, helyszínenként egy-négy kamerával, amelyek általában belterületi, forgalmasabb főúti szakaszoknál találhatóak.

Tapasztalatuk az, hogy a sofőrök kiemelt időszakokban, szélsőségesebb időjárási helyzetekben vagy rendkívüli esetekben vagy helyi rendezvények kapcsán keresik fel az utinform.hu oldal ezen szolgáltatását

Természetesen folyamatosan monitorozzuk, hogy a meglévő kamerahálózatot hogyan lehetne tovább bővíteni, ezeket a fejlesztéseket pedig ütemezetten, a rendelkezésünkre álló források figyelembevételével összhangban valósítjuk meg

 – hangsúlyozta.

A Magyar Közút arról is tájékoztatta hírportálunkat, hogy mostantól a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának weboldalán mostantól a magyarországi és szlovén webkamerák mellett már az osztrák webkamerák aktuális forgalmi helyzetet mutató képei is elérhetők. További újítás, hogy a hazai balesetek és korlátozások adatlapján ezentúl az érintett út üzemeltetőjéről is információt kap az érdeklődő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában