Döntések

2023.04.27. 15:56

Az ülnökök személyével mindenki egyetértett az orosházi testületi ülésen

Orosháza képviselő-testülete tartotta ülését a városházán csütörtökön. Szó volt az ügyeleti ellátás változásáról, felülvizsgálták Orosháza város jelképeit, szavaztak a szociális bérlakások felújításáról.

Cs. I.

Fotók: Für Henrik

Az Orosházi Kistérség Többcélú Társulásának társulási megállapodását a májustól megváltozó új orvosi ügyeleti rendszer miatt módosították. Elhangzott, az eddigi dolgozók a folytatásban is vállalták a munkát. Változás, hogy Csorvás és Gerendás Békéscsabához tartozik majd. Oravecz Nóra alpolgármester a társulás elnökeként arról is beszélt, hogy a kistérségi társulás eszközeit ingyenesen átadják, a két autó pedig a családsegítő és gyermekjóléti szolgálat munkáját segíti.

A napirend kapcsán több ellenzéki képviselő bírálta az átszervezést, szerintük egy jól működő rendszert számoltak fel.

Az Orosháza önkormányzata gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak 2022. évi ellátásáról szóló beszámoló kapcsán is elhangzott több negatív példa, amikor a gyermek „elvész” a jelzőrendszer szereplői között. Dávid Zoltán polgármester úgy reagált, problémák mindig lesznek és megoldások is, majd megköszönte a szakemberek munkáját.

A Kodolányi János Egyetem által használt Gyopárosi úti ingatlan funkciója kibővíthető – döntött a testület. Az intézmény kollégiumát a tanítási szünetben ifjúsági szállásként hasznosíthatja az egyetem.

Sokat vitatkoztak, sok témát tárgyaltak az orosházi képviselők. 

Bírósági ülnökválasztás 2019-ben volt, négy évre szólt megbízatásuk. 2023 tavaszán megtörtént az ülnökjelölés, a képviselők a személyüket megszavazták. Napirenden volt a 2022. évi közfoglalkoztatás (évekkel ezelőtt 500 főt, napjainkban már csak 37 közmunkást foglalkoztatnak); módosították a vagyongazdálkodás szabályairól szóló rendeletet, a polgármesteri hivatal szervezeti és működési szabályzatát; felülvizsgálták Orosháza város jelképeiről és azok használatáról szóló rendeletet. Megszavazták a képviselők, hogy a városüzemeltetési zrt. által üzemeltetett, az Ady utcai önkormányzati bérlakásokat felújíthatja a társaság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában