Zárszámadás

2023.04.27. 17:29

A polgárőrség és a tűzoltóság munkájáról is tárgyaltak Békésen

Elfogadta a békési önkormányzat tavalyi évi zárszámadását csütörtöki ülésén a helyi képviselő-testület – tájékoztatott a tanácskozással kapcsolatos sajtótájékoztatóján Kálmán Tibor.

P. G.

Fotó: Gazsó János

Békés polgármestere elmondta, ezzel tulajdonképpen lezárták a tavalyi pénzügyi esztendőt, amiről elmondta, a működés egy része felbolydult a megváltozott energiahelyzetben, és a kihívásoknak való megfelelésében nagyon sokat tettek az intézmények, a cégek vezetői, a szakemberek, munkatársak.

A képviselő-testület módosította a szabadtéri égetés szabályairól szóló helyi rendeletet. Kálmán Tibor ennek kapcsán kifejtette, a módosítással az eddig engedélyezett idősávon kívül is lehetőség lesz bizonyos esetekben a szabadtéri égetésre, a vonatkozó szabályok betartása mellett és jegyzői engedéllyel. A tervezett szabadtéri égetésről a felelős személy köteles egyidejűleg a Békési Önkormányzati Tűzoltóságot is tájékoztatni.

A testület tárgyalt a Békési Polgárőrség tavalyi évi munkájáról szóló tájékoztatóról is. Ennek kapcsán a polgármester kiemelte, a szervezet tagjai óriási munkát végeznek a település lakóiért, mégpedig önkéntesen, mindenféle ellenszolgáltatás nélkül. 

Szólt arról, hogy vélhetően a szolgálati órák tekintetében idén ismét rekordot fognak dönteni, még többet fognak szolgálni, már csak azért is, mert hamarosan megnyílik a Rendezvénygödör, ahol szintén szerepet vállalnak majd.

A képviselők elfogadták a Békéscsabai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság és a Békési Önkormányzati Tűzoltóság tavalyi évéről szóló beszámolót. A városvezető hangsúlyozta, nagyon sokat jelent, hogy helyben is működik tűzoltóság, a tűzoltók jelenléte kiemelten lényeges egy-egy tűz vagy akár baleset esetében. A hivatásos tűzoltó-parancsnokság pedig felettes szervként, illetve helyben, bevetéseken is segíti ezt a munkát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában