Ünneplés

2023.04.02. 20:00

90 éves lett az orosházi Bálint bácsi

Németh Bálint 90. születésnapján, vasárnap összejött a család, köszöntötte őt Orosháza polgármestere is a város nevében.

Cs. I.

Dávid Zoltán és Németh Bálint

Fotó: Horváth Bence

Németh Bálint a fábiánsebestyéni Királyságon nőtt fel. Csongrádon végezte a polgári iskolát, a mezőgazdasági végzettséget adó érettségit pedig Hódmezővásárhelyen szerezte.

Dolgozott Abádszalókon agronómusként, képezte magát, elkerült Szolnokra, majd következtek a katonaság évei, amit Baján töltött. Utána a nagykopáncsi termelőszövetkezetben helyezkedett el, ám annak megszűnése után váltott. 1959-től Orosházán dolgozott a statisztikai hivatal helyi irodájában. Ekkor ismerte meg párját, aki gyökeresi lány volt. Összeházasodtak, egy lányuk született. Felesége már nem él, szerető családja mindennap odafigyeléssel veszi körbe Bálint bácsit, akivel szomszédságban élnek. Egy unokája, 2 dédunokája van.

Aktív éveikben feleségével a monori földjükön nagyon sokat dolgoztak, majd egyedül is termelt ott sokféle zöldséget a piacra. Legutóbb sült tököt árult a vásárhelyi piacon, mostantól viszont már többet pihen, lányáék óvják a megterhelő munkától. Ám a kertben nagyon szeret még szorgoskodni, közben beszélgetni, nosztalgiázni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában