Nosztalgia

2023.03.15. 15:36

Veterán járművek gyűltek össze Békéscsabán - galériával

Veteránmotor és veteránautó kiállítást tartottak szerdán Békéscsabán, az ipartestület udvarán és a Szlovák Kultúra Házának udvarán. Az eseményt rendkívül nagy érdeklődés övezte, a járműveknél szinte sorban álltak a családok és a nosztalgiázni vágyók.

V. E.

Mintegy 30 autó vett részt

Fotó: Für Henrik

Diószegi Gyula, a Békéscsabai Ipartestület Veteránmotoros Klubjának vezetője elmondta, bár az időjárás nem volt túl kegyes a szabadtéri rendezvényekhez, mégis elég sokan összegyűltek a találkozón. Hozzátette, a rendezvényt immár 12. alkalommal hívták életre, a klub 13 évvel ezelőtti megalakulása óta ugyanis csak egyszer maradt el, a pandémia idején. Nagy hagyomány tehát számukra ez az esemény, ami lényegében arról szól, hogy a tagok és a veterán járművek iránt érdeklődők találkozzanak egymással. Az évek alatt pedig kinőtték az ipartestület udvarát, ezért belakták a Szlovák Kultúra Házának udvarát is, és ilyenkor az ünnepi koszorúzás után mindig jó programot jelentenek a lakosságnak.

A klubvezetőtől megtudtuk, a találkozón idén mintegy 30 autó vett részt, aminek többsége Mercedes volt, a legnagyobb örömükre. Motorkerékpárból pedig több mint 35 darabot vonultattak fel a tulajdonosok, ezek között voltak kisebbek és nagyobbak, illetve néhány kerékpár is színesítette a palettát. Bemutattak többek között egy velocipédet is, amit hatalmas érdeklődés övezett, miközben a köröket rótták vele az ipartestület épülete előtt.

Sok szimpatizánsa van a klubnak

Diószegi Gyula elárulta, a klubnak jelenleg 27 aktív tagja van, de rajtuk kívül több olyan szimpatizánsuk van, akik időnként meglátogatják és segítik őket. Évente két nagyobb találkozójuk van, az első mindig a március 15-i, a második, nagyobb volumenűnek pedig Pünkösd hétfőn a Rendezvénypajta ad otthont. Emellett egész évben járnak például falunapokra, illetve különböző rendezvényekre, ahová meghívást kapnak. A klubvezető végül elmondta, az ilyen találkozók a közösségi élet ápolásáról szólnak, és persze a tapasztalatcseréről is. A veteránjárművek tulajdonosai ugyanis ilyenkor mutatják meg egymásnak új szerzeményeiket, vagy éppen egy régi darabon történt változtatást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában