Tóparti sétány

2023.03.25. 07:41

Újabb tizenöt fűzfacsemetét ültettek el a kondorosi tóparton, népszerű a sétány

Tovább szépül az immáron Kondoros központi részéhez tartozó tóparti sétány, pénteken folytatták itt a faültetést.

Ny.L.

Tovább szépült a helyiek és a turisták által is kedvelt sétány. Forrás: Facebook

Ribárszki Péter polgármester elmondta, a Településüzemeltető és Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársainak jóvoltából újabb 15 fűzfacsemetét ültettek el a tóparton.

Az előzményekhez tartozik, hogy a kondorosi Iciri-Piciri Alapítvány az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap (EMVA) Falumegújítás-és fejlesztés jogcíme keretében közel 14,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a záportározó és csónakázó tó körüli sétány megújítására, és a 2014-ben több mint 500 méter hosszan újították fel a sétautat, látták el a területet a szükséges infrastruktúrával.

Az eredetileg záportározóként funkcionáló, de erősen elhanyagolt, náddal sűrűn benőtt tóból korábban több ezer köbméter iszapot termeltek ki. Ez a tereprendezés tette lehetővé, hogy a város ezen része is a szabadidő hasznos és kellemes eltöltésére alkalmassá váljon, és hamar meg is kedvelték a sétányt a helyiek, a turisták, akik közül sokan kerékpárral érkeznek ide.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában