Békéscsaba

2023.03.31. 16:09

Új tantermet kaptak az épületvillamossági szakképzésben tanulók

Új szaktantermet avattak a Békéscsabai Szakképzési Centrum főépületében pénteken.

Gyemendi Réka [email protected]

Roderman József, Telek Szilvia, Komáromi Zoltán és Kiss Mihály

Fotó: Für Henrik

Az elektromos csatlakozás technikával foglalkozó német cég magyar leányvállalata, a WAGO Hungária Kft. marketing vezetője adta át a társaság közreműködésével felszerelt szaktantermet. Kiss Mihály igazgató úgy fogalmazott, úgy gondolja, a terem egy komoly példa az ipar , illetve az oktatás szereplőinek együttműködésére.

– Azt mutatja, hogy tudunk együtt dolgozni és megtaláljuk azt a módszert, aminek segítségével a legnagyobb hasznot a tanulók fogják húzni. Hiszen olyan technikai, technológiai körülmények között fogják a szakmákat tanulni, amelyekről csak szuperlatívuszokban beszélhetünk – fogalmazott az igazgató.

Komáromi Zoltán, a Trefort Ágoston Technikum szakmai igazgatóhelyettese ismertette, az épületvillamossági szakirány alapképzéséhez tartozó terem eddig a T 108-as nevet viselte. A tanulók itt a kézzel elkészíthető kapcsolásokat, szerelvények készítését, elosztószekrények kötését gyakorolhatták. 

– A technológiaváltások miatt szükségét éreztük annak, hogy modernizáljunk. Ez egybevágott a WAGO cég célkitűzéseivel is, azzal, hogy ők is bemutathassák magukat. Így született meg az együttműködés közel egy éve. A cég a felajánlásaival segítette a tanterem létrejöttét és modernizálását, mi pedig partnerséget biztosítunk nekik – fogalmazott az igazgatóhelyettes.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában