Testületi ülés

2023.03.23. 17:55

Továbbra is segítik a fiatalokat Békésen

A képviselő-testület csütörtöki döntése értelmében folytatódik a Esélyt a Fiataloknak - Békés város ifjúságsegítő programja – jelentette be a grémium tanácskozását követő sajtótájékoztatón Kálmán Tibor polgármester.

P. G.

Mint elmondta, a projekt keretében korábban felújított tizenkilenc önkormányzati tulajdonú lakás bérleti lehetőségére pályázhatnak fiatalok, olyan módon, hogy a nyerteseknek a lakhatásért lakbért nem kell fizetniük, csak az általuk használt bérlemény rezsiköltségeit kell finanszírozniuk. Ugyanakkor számos feltételnek meg kell felelniük, egyebek mellett lakáscélú megtakarítással kell rendelkezniük. Kálmán Tibor hangsúlyozta, az önkormányzat mindent megtesz annak érdekében, hogy segítsék a fiatalok helyben maradását, hazaköltözését, esetlegesen Békésre költözését. A program is ezt a célt szolgálja.

Kálmán Tibor elmondta, június 11-én lesz időközi önkormányzati képviselő-választás az 1. számú választókerületben. A voksolásra azért van szükség, mert az eddigi képviselő, Füredi János lemondott tisztségéről.

A képviselő-testület elfogadta a Békési Gyógyászati Központ és Gyógyfürdő tavalyi munkájáról szóló beszámolót. Ennek kapcsán a polgármester kifejtette, a rendelőintézet tavaly és a korábbi években, kifejezetten nehéz körülmények között is remekül helytállt. A polgármester beszámolt arról, hogy az egészségügyben számos változás körvonalazódik, amelynek keretében mind az intézménynek, mind a polgármesteri hivatalnak rengeteg adatot kellett szolgáltatnia az illetékes minisztérium és államtitkárság felé. 

Hangsúlyozta, egyeztetnek arról, hogy miként, milyen formában maradhatna a gyógyászati központ az önkormányzat működtetésében. Ennek kapcsán úgy fogalmazott, színvonalas rendelőintézetük van, amely nem csak a város, hanem a Békési Járás településein élőket is fogadja, illetve nem egyszer távolabbról is érkeznek betegek. Felhívta a figyelmet arra, hogy az intézmény vezetése egy fejlesztéssel tovább erősíti a központ elérhetőségét a betegek számára. Az új betegirányító rendszer várhatóan április elején már elérhető lesz.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában