Békéscsaba

2023.03.10. 19:52

Tizenegyezernél több virágpalántát neveltek

Több mint félszáz közfoglalkoztatott ténykedett tavaly Békéscsabán – ismertette Szarvas Péter polgármester nemrég sajtótájékoztatón, sorolva, hogy milyen feladatokat láttak el. A program idén is folytatódik a városi közgyűlés döntése értelmében.

L. B.

Forrás: Shutterstock

Az ülésen dr. Juhász István tanácsnok kiemelte: hatékony munkát végeznek a közfoglalkoztatottak, akiknek ezért köszönet jár. Szente Béla önkormányzati képviselő szerint szorosabbra lehetne fűzni a kapcsolatot a közfoglalkoztatottak és a városgazdálkodási kft. között, amikor a közterületek rendben tartásáról van szó.

A grémium elé került anyag szerint tavaly csaknem 350 ezer négyzetméternyi területet kaszáltak a közfoglalkoztatottak. Betonelemeket szintén gyártottak, 1200 járdalapot és szegélykövet készítettek. Napi rendszerességgel szedték a szemetet a városban, emellett bel- és külterületen illegális lerakókat is felszámoltak.

A hajléktalanprogram keretében 11 ezernél is több egynyári virágpalántát neveltek, amelyeket aztán intézményeknél ültettek ki. Emellett több mint ezer mázsa tűzifa kuglizásában, hasogatásában, valamint rászorulókhoz való kiszállításában vállaltak szerepet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában