Békésben is oktatnak

2023.03.23. 10:52

Száz helyet lépett előre a MATE a világ agrártudományi rangsorában

Immáron a 151-200. helyen található a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) a világ egyik legelismertebb felsőoktatási rangsorában.

Ny. L.

Dr. Gyuricza Csaba: kiemelt hangsúlyt fektetünk az oktatás-kutatás teljes megújítására

Fotó: Für Henrik

A Quacquarelli Symonds (QS) 2023-as listáján helyezésével a valaha volt legjobb pozíciót érte el az egyetem, és a világ legjobb 12 százalékába került a számára legfontosabb tudományterületen.

A 2022-ben produkált 50 helyes előrelépés után idén ismét 50 pozíciót javított a MATE, amivel két év alatt már 100 helyes javulást könyvelhet el az intézmény az agrárképzéseket kínáló egyetemek között. Ezzel a MATE Magyarországon az első, Közép-Kelet-Európában a hatodik pozíciót foglalja el, amivel ismét egy lépéssel közelebb jutott céljához, hogy a régió első számú agráregyetemévé váljon.

A 2023-as rangsorban először értékelték az egyetemek aktív nemzetközi tudományos kapcsolatainak földrajzi sokszínűségét. Ezen a téren a MATE kiterjedt és folyamatosan bővülő európai, ázsiai, afrikai és amerikai akadémiai partneri hálózatának köszönhetően kiemelten teljesített.

– Egyetemünk 2021. február 1-jei megalakulása óta kiemelt hangsúlyt fektet az oktatás-kutatás teljes megújítására, a külföldi hallgatók intenzív toborzására, a publikációs tevékenység tudatos erősítésére. Emellett arra is, hogy minél több projektben és minél szorosabban együtt tudjunk működni a legmodernebb technológiákat alkalmazó hazai és nemzetközi stratégiai partnereinkkel – hangsúlyozta a gyomaendrődi származású dr. Gyuricza Csaba rektor. – Ennek köszönhető az, hogy a MATE partnerhálózata a rangsor által vizsgált ötéves időszakban már több mint 300 intézményre terjedt ki, kutatóink pedig ez idő alatt 56 ország szakembereivel publikáltak közös tudományos eredményeket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában