Beszámoló

2023.03.04. 09:45

Pluszfeladatok is jutottak a csorvási hivatalnak

A Polgármesteri Hivatal tavalyi tevékenységéről tartott beszámolót dr. Kerekesné dr. Mracskó Gyöngyi jegyző.

G. P.

Fotó: Shutterstock illusztráció

A hivatal feladatellátásának két nagy területe az önkormányzati és az államigazgatási ügyek mellett 2022-ben két olyan nagy horderejű eseményt is lebonyolított helyi szinten, ami egy átlagos évhez képest megnövelte a munkaterhet. 

– Az egyik az országgyűlési képviselő-választás volt, ami nagy odafigyelést igényelt abból a szempontból, hogy a helyi feladatellátás minden mozzanatát a jogszerűség és a pártsemlegesség maximális érvényesítésével végezzünk el – mondta dr. Kerekesné dr. Mracskó Gyöngyi.

– A másik pluszfeladatot a népszámlálás jelentette, és különösen a nemzetiségi önkormányzatok igyekeztek meggyőző propagandát kifejteni annak érdekében, hogy az adatszolgáltatók vallják meg nemzetiségi hovatartozásukat.

A képviselő-testület a beszámolót elfogadta és köszönetét fejezte ki a hivatalban dolgozóknak, hogy ebben a nehéz időszakban is helytálltak és igyekeztek magas szinten ellátni a feladatukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában