Ügyészségi hírek

2023.03.19. 18:01

Parfüm-hamisítványokat hozott volna át a gyulai határon

Iparjogvédelmi jogok megsértésének három rendbeli vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 40 éves, büntetlen előéletű lengyel állampolgárságú férfi ellen, aki egy kamion sofőrjeként a határátlépés során parfüm-hamisítványokat tartott magánál.

P. G.

Illsuztráció

Forrás: shutterstock.com

A férfi Törökországban, Isztambulban, a piacon továbbértékesítés céljából hamis márkajelzéssel ellátott parfümöket vásárolt 10 euro/darab áron. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Igazgatóságának járőrei tavaly június 15-én, a délutáni órákban az igazgatóság gyulai szolgálati helyén jövedéki ellenőrzés alá vonták a férfit és az általa vezetett lengyel honosságú kamiont. A férfi a fuvarokmányok szerint Isztambulból Lengyelországba, Łodź-ba szállított árut. Az ellenőrzés során a pénzügyőrök átvizsgálták a tehergépjármű vezetőfülkéjét is, amelynek során a felső ágyon lévő utazótáskában és az alsó ágy alatti gyári rekeszben lévő szerszámosládában összesen harminckét üveg, három különböző fajtájú parfümhamisítványt találtak és foglaltak le. A férfi a parfümök tekintetében számlával, származást igazoló okmánnyal nem rendelkezett, tudomása volt arról, hogy azok nem eredetiek, hanem hamisítványok. Cselekményével a három külföldi gyártó cégnek, mint védjegyjogosultnak összesen közel 850 ezer forint vagyoni hátrányt okozott.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfival szemben tárgyalás mellőzésével, az ügy iratai alapján hozott büntetővégzésével próbára bocsátás intézkedést alkalmazzon, kobozza el tőle a lefoglalt hamis parfümöket, és kötelezze őt a polgári jogi igényt érvényesítő sértettek részére okozott vagyoni hátrány megfizetésére.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában