Kultúra

2023.03.16. 09:09

Összművészeti fesztivál kezdődik Orosházán

XXI. művészeti fesztiválját rendezi az Orosházi Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola és a Muzsikáló Gyermekekért Alapítvány március 17. és április 3. között.

Cs. I.

A tavalyi összművészeti fesztivál is a tanárok hangversenyével zárult Fotó: BMH

E nemes hagyomány idén is megmozgat sokakat. Kardosné Bánhidi Éva igazgató elmondta, nagy lelkesedéssel és izgalommal készültek növendékeikkel és tanáraikkal az idei összművészeti rendezvénysorozatra. Palotás Gábor marimba hangversenyével veszi kezdetét csütörtökön a sokszínű zenei élményt kínáló programsorozat a művészetek házában. Másnap, pénteken nyílik ugyanitt Tavaszi napforduló címmel kiállítás. A pályázatra beérkezett legszebb rajzok, festmények tekinthetők meg. A megnyitón, 17-én díjazzák a pályázatra beküldött alkotásokat.

Március 18-án rendezik meg a Petőfi művelődési központban a táncművészeti minősítő versenyt: – A megmérettetést harmadik alkalommal rendezzük meg, amelyre határon túlról is érkeznek táncosok. Majd a Tavaszébresztő dallamok zongorán és énekszóval című hangversenyünk következik március 20-án a művészetek házában, ahol fellépnek tehetséges zongorista- és énekes növendékeink, köztük a megyei zongoraversenyen díjazott tanulók – sorolta az igazgató.

Március 22-én pedig Tavaszi zsongás húrokon című műsorra várják a zenekedvelő orosháziakat. A műsort több kamaracsoport játéka is színesíti.

– Békés vármegyei könnyűzenei fúvósverseny házigazdái leszünk a művészetek házában március 24-én. Március 29-én pedig tavaszköszöntő fúvós-ütős koncertünk lesz. Április 3-án tanári hangversenyünkkel zárul a művelődési központban a programsorozatunk - tette hozzá Kardosné Bánhidi Éva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában