Közösségek szolgálata

2023.03.02. 17:16

Összegyűltek a civilek Eleken

A városban működő egyházak, nemzetiségi és civil szervezetek, valamint intézmények vezetőit, illetve delegáltjait köszöntötte Szelezsán György polgármester szerda este a Reibel Mihály Városi Művelődési Házban szervezett civil esten.

V. E.

Fotók: Simonka Renátó

A polgármester beszédében elhangzott, ma Magyarországon mintegy 61 ezer civil szervezet létezik, amelyeknek célja a társadalom, a közösségek szolgálata, és az állami, valamint önkormányzati feladatok ellátásának támogatása. Munkájukkal mindenki találkozhat, az általuk végzett szolgálat haszna naponta érzékelhető, de nem mindig nyilvánvaló, hogy kik állnak a városi ünnepek, a jótékonysági kezdeményezések, a sportolási, kulturális, hitéleti, szabadidős lehetőségek vagy a speciális szociális szolgáltatások mögött.

Ezért is fontos, hogy a civil és intézményi szféra által végzett munkára nagyobb figyelem irányuljon.

Szelezsán György elmondta, a civilek, egyházak, nemzetiségek és az intézmények hatékony és összehangolt működése nélkül nem beszélhetünk jóléti társadalomról. Végül háláját fejezte ki az Eleken működő szervezetek és tagjaik munkájáért. A rendezvény a Békés Megyéért Vállalkozásfejlesztési Alapítvány támogatta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában