Testvértelepülés

2023.03.07. 10:39

Nemzetközi kolbászgyúráson remekeltek a csorvásiak

Süteménnyel, pálinkával és száraz kolbásszal megtöltött csomaggal indult útnak egy kis csoport Csorvásról a hétvégén a város szlovákiai testvértelepülése, Diószeg felé, hogy részt vegyen a 14. Nemzetközi Kolbászgyúró versenyen.

G. P.

A csorvási csapat szinte minden díjat bezsebelt.

Baráth Lajos polgármester és a Csorvási Szlovák Önkormányzat csapata a „Klobáskový klub Sládkovičovo” és Diószeg Városa meghívására érkezett a Galántához közeli 5400 lélekszámú településre.

– Nagyszerű volt az idei is. Az eseményen – melyen tizenharmadik alkalommal vettünk részt – minden évben több ezer ember vesz részt, a versenyen összesen 25 csapat indult – mondta Hugyik Erzsébet, a Csorvási Szlovák Önkormányzat elnöke.

– Nagy öröm, hogy 2009, 2015 után idén harmadik alkalommal sikerült mindkét kategóriában, a kolbászgyúró és a szárazkolbász összesített versenyében a győztesnek járó serleget elhozni. Ráadásul megkaptuk a néhai Marián Labuda  korábbi zsűritag nevét viselő különdíjat is. 

A versenyen a Gerendási Szlovák Önkormányzat is részt vett és a kiváló második helyen végeztek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában