Erasmus

2023.03.23. 12:03

Négy országból érkeztek pedagógusok Vésztőre

Négy országból, Törökországból, Litvániából, Írországból és Olaszországból kilenc pedagógus, szakember vendégeskedett egy Erasmus program keretében Vésztőn, a Szabó Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában. Orbán István intézményvezető elmondta, hogy a projekt a szociális és érzelmi képességek fejlesztését tűzte ki célul a gyermekkori nevelésben.

L. B.

Kilenc külföldi pedagógus töltött három napot Vésztőn

Fotó: A szerző felvétele

Korábban voltak hasonló találkozók Litvániában, Törökországban és Írországban, amelyeken pedagógusok vettek részt. A projektnek köszönhetően gazdagodik a szakemberek módszertana, tehát a pályázat egyfajta továbbképzésnek is megfelel. A vésztői intézményből a drámapedagógus mellett a tanítók és az alsó tagozatban is idegen nyelvet oktató tanárok vesznek részt a projektben.

A vésztői rendezvény keddtől csütörtökig tartott. A vendégeket színvonalas műsorral köszöntötték a művészeti iskolás diákok, majd az egyik tanuló, Bagó Zsófia mutatta be angolul az intézményt és az oktatási rendszert. A szakemberek pedig egyeztették a projekt operatív feladatait, a koordinátorok megnézték a projekt várható hatásait, meghatározták többek közt a helyi stratégiákat, illetve megtervezték a pályázatot záró májusi, olaszországi programot.

 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában