Békés vármegye

2023.03.14. 17:08

Miniszteri elismerésben részesült dr. Sipos Lajos és Almásiné Hegedűs Ildikó

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter dr. Takács Árpád főispán javaslatára nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott dr. Sipos Lajos járási hivatalvezetőnek és Almásiné Hegedűs Ildikó egészségfejlesztési szakügyintézőnek. A kitüntetettek az elismerő oklevelet kedden a Várkert Bazárban megrendezett ünnepségen vették át.

P. G.

Almásiné Hegedűs Ildikó egészségfejlesztési szakügyintéző, dr. Takács Árpád főispán, dr. Sipos Lajos járási hivatalvezető

Dr. Sipos Lajos 2013. január 1-jétől vezeti a Sarkadi Járási Hivatalt és látja el a helyi védelmi bizottság elnöki teendőit. 1984-ben szerzett jogi diplomát a szegedi József Attila Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán, s azóta dolgozik a közigazgatásban. Sarkadon a városi jogú nagyközségi tanácsnál igazgatási előadóként, titkársági csoport- majd osztályvezetőként egyaránt tevékenykedett. 1990-től mintegy 22 esztendőn keresztül Sarkad város jegyzőjeként dolgozott. Több mint két évtizede a Békés-Bihar Kistérségfejlesztő Egyesület elnöki teendőit is ellátja, s tizenöt éve a Körös-Sárrét Vidékfejlesztési Egyesület felügyelőbizottsági elnöke. Munkáját a helyi képviselő-testület 1998-ban „Sarkadért” kitüntetéssel ismerte el.

Almásiné Hegedűs Ildikó a Békés Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály Közegészségügyi Osztálya egészségfejlesztési szakügyintézője. Felnőtt szakápolói és általános ápolói szakképesítéssel, valamint személyügyi szervező oklevéllel rendelkezik, 1983-2001 között a Békéscsabai Réthy Pál Kórház és Rendelőintézetben dolgozott. 2001-ben létesített jogviszonyt a Békés Vármegyei Kormányhivatal egyik jogelődjénél, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálatnál. 

A Nemzeti Népegészségügyi Központtal, valamint a vármegyében működő kórházakkal együttműködve egyik főszervezője a különböző lakossági népegészségügyi szűréseknek. A „Közös érték az egészség!” elnevezésű program keretében oroszlánrészt vállal az egészségfejlesztő, felvilágosító képzések, előadások, megszervezésében és lebonyolításában. Tisztességgel kivette a részét a koronavírus-járványi elleni védekezéssel összefüggő feladatokból.

A Miniszteri Elismerő Oklevéllel kitüntetett dr. Sipos Lajos járási hivatalvezető és Almásiné Hegedűs Ildikó egészségfejlesztési szakügyintéző kormánytisztviselői esküjéhez híven a közjót szolgálja. Munkásságukkal, példaértékű hozzáállásukkal nagyban hozzájárultak a szolgáltató állam koncepciójának megvalósításához, az emberarcú, ügyfélközpontú közigazgatás megteremtéséhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában