Beol podcast

2023.03.12. 09:54

Mindent a természetvédelemért: a Beol podcast vendége Boldog Gusztáv

Ezen a héten Boldog Gusztáv volt a Beol Podcast vendége. A természetvédelmi szakember munkája igen összetett, magában foglalja mind az irodai, mind pedig a terepmunkát.

Gyemendi Réka

A Beol podcast heti vendége Boldog Gusztáv /Fotó: Bencsik Ádám/

A természetvédelmi szakemberrel arról beszélgettünk, hogyan jött az életébe a környezet és az állatvilág iránti érdeklődés. Kitértünk arra is, milyen aktuális természetvédelmi problémákkal kell szembenéznünk Békés megyében.

Boldog Gusztáv végzettségét tekintve természetvédelmi szakmérnök, emellett pedig a Körös-Maros Nemzeti Park természetvédelmi őrkerület-vezetője. Munkája során nap mint nap igen nagy terület ellenőriz és vizsgál, ide tartoznak az országos természetvédelmi területek és a Natura 2000 területek is.

A védett területeken most várható a tavaszi vándormadarak visszaérkezése, ezzel kapcsolatban folyamatos állományfelvételeket végeznek, vizsgálják a fajösszetételt, illetve a vonulás dinamikáját. Ilyenkor esedékes továbbá a gólyafészkek állapotának felmérése is.

A beszélgetés alkalmával kitértünk hazánk vízkészletére is. Elhangzott, tavaly óriási aszály volt, ami várhatóan idén is folytatódik, rengeteg problémát okozva ezzel a környezetnek, az állatvilágnak és az embereknek is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában