Fontos útvonal

2023.03.30. 17:33

Gombák támadták meg, leszakadt a dobozi gyalogoshíd

Néhány nappal ezelőtt leszakadt a dobozi kastélyparkba vezető, Vargahosszai-csatornán átvezető gyalogoshíd – erősítette meg olvasóink jelzését Köves Mihály.

P. G.

Szomorú látványt nyújt.

Fotó: Bencsik Ádám

A település polgármestere elmondta, a fahíd 2005-ben készült, majd gombák támadták meg, amitől elkezdett süllyedni. A javítás ugyanakkor olyan költségekkel járt volna, a szakvélemények szerint 19-20 millió forintba került volna, amelyet az önkormányzat saját erőből nem tudott finanszírozni. Az említett szakvélemény szerint pedig a részleges javítás nem lett volna elegendő. A település ezért 2021-ben a Magyar Falu Program keretében, 2022-ben pedig a Belügyminisztériumhoz nyújtott be pályázatot, illetve támogatási igényt, ám nem jártak sikerrel.

Az önkormányzat ezt követően lezárta, illetve kitáblázta a területet, a híd pedig néhány napja leomlott. Köves Mihály elmondta, a darabok elég csúnya látványt nyújtanak, éppen ezért igyekeznek majd azokat legrövidebb időn belül eltávolítani. 

A polgármester hangsúlyozta, a híd újjáépítését sem adják fel, idén ismét pályázni fognak rá az úgynevezett TOP Plusz pályázat keretében, kastélypark rehabilitáció jogcím alatt. 

– Nagyon fontos útvonalról van szó, ezért is tartjuk lényegesnek, hogy ha lehetőség adódik rá, újra egy híd szolgálja majd a doboziakat, illetve a hozzánk látogatókat – tette hozzá Köves Mihály, aki elmondta, bíznak abban, hogy az említett kiíráson sikerrel járhatnak majd. A polgármester külön kitért arra, hogy az újjáépítés során fémszerkezetű híd építésében gondolkodnak, ami vélhetően stabilabb és időtállóbb lehet hosszú távon.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában