Orosháza

2023.03.24. 16:54

Legnagyobb adóbefizetőit fogadta a városvezetés

A városvezetés fogadta a nagyadózókat fehér asztal mellett az Alföld Gyöngye Hotel éttermében. Ezeknek a találkozóknak voltak hagyományai, de ahogy sok mást, a Covid egy időre ezt a fajta kötetlen párbeszédet is meggátolta. Pénteken délben viszont a meghívott huszonöt cégvezető közül sokan elfogadták az invitálást.

Cs. I.

Dávid Zoltán

Fotó: Für Henrik

Elsőként Dávid Zoltán polgármester házigazdaként köszöntötte a jelenlévőket és fontosnak nevezte, hogy ilyen alkalmakkor beszélgessenek jó ügyekről, sikereikről, de ejtsenek szót a problémákról is. A város így is szeretné megköszönni adóbefizetőinek a segítséget. Erdős Norbert országgyűlési képviselő történelmi visszatekintésében a virilistákról szólt (a két háború közötti időszakban a legtöbb adót fizető helyi polgárokat nevezték így), akik befolyásolták egy település fejlődését.

– A rendszerváltás óta eltelt harminc év. Ez a műfaj keresi a helyét. Ki kellene mondani kölcsönösen és őszintén, hogy a felek mit várnak egymástól. Jó lenne papírra is vetni, akár együttműködés formájában. Ez a jelenben se kiforrott. Meglátásom szerint csak így tudunk sikeresek lenni. Ez alapvetés - tette hozzá a politikus.

Orosházán a huszonöt legnagyobb adóbefizetőt és vendégeket hívtak meg a fogadásra

Bojtor István alpolgármester a város költségvetésének készítéséről, a helyi adók szerepéről elmondta, a 25 legnagyobb adófizető a város iparűzési adóbevételének megközelítőleg a 70 százalékát fizeti be más adónemek mellett. Összességében 2 milliárd forintról van szó Orosházán. 

– Örülünk, hogy végre egy asztalhoz ülhetünk és megköszönhetjük a sikeres munkát, azt az értékteremtést, amivel a város adóbevételei gyarapodnak. Folyamatos velük a kapcsolattartás, ők is kapnak rólunk információkat, ez a kölcsönösség visz előre –tette hozzá az alpolgármester, majd arról is beszélt, milyen területeken kerül felhasználásra a befizetett helyi adó (városüzemeltetés, intézményfenntartás, saját erő a pályázatokhoz).

Dr. Burai Mihály jegyző kiemelte, a városnak fontos, hogy ezek a cégek jelen legyenek e közösség életében, tovább erősödjenek. Ebben az önkormányzat is komoly szerepet tud vállalni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában