Eszközbeszerzés

2023.03.29. 13:30

Kezdődik Orosházán a szakrendelő fejlesztése, változnak a betegutak

Felújítások, akadálymentesítés, nyílászáró-cserék és 19 szakrendelésen eszközbeszerzések. Ezeket tartalmazza az a több százmillió forintos fejlesztés, ami április elején kezdődik az orosházi Dr. László Elek Kórház Könd utcai szakrendelőjében.

Csete Ilona [email protected]

A képen: A szakrendelő földszintjén első körben a vizesblokkokat újítják fel

Fotó: Horváth Bence

A Járóbeteg szakellátó szolgáltatások fejlesztése című, vissza nem térítendő európai uniós pályázaton nyert 295 millió forintot az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet. Az összegből megvalósuló fejlesztések eredményei többek között elősegítik a betegellátás biztonságosabbá tételét, emellett fontos, hogy a fenntartási, üzemeltetési költségeket nem emelik.

A munkálatok április 1-jén kezdődnek és a nyár végéig tartanak. Ezen idő alatt a szakrendelő és a kórház területén több helyen lesz felújítás. A kivitelezők a kórház szakembereivel közösen pontos ütemtervet dolgoztak ki annak érdekében, hogy a lehető legkevésbé legyenek zavaróak a munkafolyamatok. De a felújítás, az építkezés zajjal, porral jár, így a betegek és dolgozók megértését, türelmét kérik.

Az első ütemben, április elejétől a Könd utcai szakrendelő földszintjén a betegek által leginkább igénybe vett vizesblokkok felújítása történik meg. A munkák idejére a lépcsőház melletti részen elkerítik a mosdók bejárata előtti részt, így a liftek a gyermekorvosi rendelő irányából lesznek megközelíthetők.

Az infrastrukturális fejlesztések keretében az elkövetkező hónapokban a legforgalmasabb betegutaknál részbeni akadálymentesítés, a rossz állapotú burkolatok cseréje, korlátok javítása történik. Kicserélik a szakrendelő földszinti előterében a régi, kopott PVC burkolatot, ahol a látássérültek részére vezetősávot alakítanak ki. A nagyobb biztonság érdekében a szakrendelő főlépcsőházának hő- és füstelvezetési rendszerének javítása, fejlesztése is megvalósul.

A nyáron megtörténnek a kórházi gyógyszertár akadálymentes megközelítését biztosító átalakítások, és a patika ügyfélterét is bővítik, felújítják. A kórház főépülete és a szakrendelő között, az udvari fedett átjárón megközelíthető, úgynevezett nyaktag bejáróban az elavult, nehéz vasszerkezetű folyosói ajtót mozgásérzékelős műanyag nyílászáróra cserélik. Mindezek mellett pedig a korábbi rehabilitációs részleg felújítására, akadálymentesítésére is sor kerül.

Műszer- és eszközfejlesztés is lesz

A felújítások mellett műszerbeszerzés és eszközfejlesztés is része a pályázatnak, ami 19 egészségügyi szakmát érint, melyet az ellátási körzet mintegy 100 ezer lakosa vehet használatba. A járóbeteg szakellátásban megvalósulhat az új, korszerű eljárások bevezetése, támogatása, a meglévő ellátások szolgáltatási minőségének a javítása.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában