Békéscsaba

2023.03.25. 18:19

Játékosan ismerték meg a korabeli harcmodort a Békés Megyei Könyvtárban

Történelmi hadijátékot tartottak az 1848–49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulójára emlékezve gyermekeknek, családoknak szombaton délután a Békés Megyei Könyvtár digilaborjában.

Ny. L.

Fotó: Bencsik Ádám

Kertész Zoltán, a könyvtár munkatársa és Jenei Gábor, a terepjátékhoz szükséges makettek tervezője, a küzdelem szabályrendszerének kidolgozója elmondta, a tárgyak elkészítésébe, a festegetésbe, a vagdosásba gyermekeket is bevontak. Több tárgyhoz, maketthez újrahasznosított kartondarabokat, kidobott rézvezetéket vagy éppen a már „lejárt” könyvtári padlószőnyeg darabjait használták fel. Így lett fa, fű és út a településen, tető az épületeken.

Kertész Zoltán kiemelte, a foglalkozásnak a szórakozva, játékosan tanulás is a feladata volt. A résztvevők megismerkedhettek ugyanis a makettek révén a szabadságharc fegyvereivel, harcmodorával, a támadás és védekezés fortélyaival is. A terepasztalhoz a most felhasználtakon kívül más makettek is készültek templomtól a korhű házakig, csárdáig, ezeket használják, bemutatják majd ismeretátadó programokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában