Mezőkovácsháza

2023.03.14. 10:49

Játékos, kreatív foglalkozáson vettek részt a beporzók napján

Zümmögéstől volt hangos a gyermekkönyvtár Mezőkovácsházán a beporzók napja alkalmából hirdetett programon. A Mezőkovácsházi Négy Évszak Óvoda és Bölcsőde Katica és Méhecske csoportos gyermekei beporzók napi foglalkozáson vettek részt.

Cs. I.

Kreatív kézműves foglalkozáson pedig megalkották saját méhecskéiket /Fotók: Facebook/

A beporzók napja a természetvédelmi jeles napok egyike, amelyet egy kezdeményezés nyomán 2018 óta tartanak március 10-én. A víz és a szél mellett számtalan élő szervezet végzi ezt az igazán fontos folyamatot, ami által egészséges és változatos gyümölcsöket, zöldségeket és gazdasági növényeket fogyaszthatunk. 

A gyerekek megismerték azokat a beporzókat, akik miatt e nap az utóbbi években jelentőssé vált, kiemelve közülük a legfontosabbakat, a méheket, a fontos rovarokat - olvasható a könyvtár közösségi oldalán.  Egy kis méhecske által, akit Züminek neveztek, fedezték fel a méhek tulajdonságait, élőhelyeit, szokásait, tevékenységeit, és az ellenségeiket feltáró körözési listájukat, miközben több igazán érdekes méhfajtát is megtekintettek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában