Fejlesztési tervek

2023.03.19. 19:28

Inkubátorházat alakítanának ki Vésztőn

Több beruházás valósulhat meg a jövőben Vésztőn – ez is kiderült akkor, amikor rábólintott a képviselő-testület a nemrég tartott ülésén az önkormányzat idei közbeszerzési tervére.

L. B.

Az elképzelések között szerepel többek között egy inkubátorház létesítése /Fotó: MW/

Az elképzelések között szerepel többek között egy inkubátorház létesítése, a szíki városrész fejlesztése, egy turisztikai fejlesztés Mágoron, a közösségi ház energetikai korszerűsítése, egy közlekedésbiztonsági beruházás a Kossuth, a Bartók és a Kóti út kereszteződésében, valamint egy komplex, főleg a városi könyvtár épületét és környezetét érintő fejlesztés.

Ezekre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP), valamint a TOP Plusz keretében nyert támogatást a város.

A tavalyi közbeszerzésekről szóló beszámoló is téma volt, ezt szintén jóváhagyta a grémium. A csapadékvíz-elvezető rendszer fejlesztésére 300 millió forintot fordítottak – a munkálatok várhatóan most tavasszal zárulnak –, egy külterületi út építésére pedig mintegy 100 millió forintot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában