Szeretlek Békéscsaba Egyesület

2023.03.24. 18:09

Hétszáz kilogramm szemetet gyűjtöttek Békéscsabán

Nagyszabású akció keretében gyűjtötték a szemetet a Szeretlek Békéscsaba Egyesület tagjai pénteken Békéscsabán, túlnyomó részt a város külső részein.

L. B.

A város külső területeit vették célba az akció során

Fotó: Bencsik Ádám

Frankó Attila, az egyesület elnöke elmondta, hogy az árkokban találtak többek között sörös dobozokat, műanyag flakonokat, gipszkartonokat, sőt, háztartási hulladékkal megtöltött zsákokat is. Hozzátette, összességében 700 kilogrammnyi szeméttől szabadították meg Békéscsaba környékét, és ebben segítségükre volt a teherautót és a zsákokat biztosító Tappe Kft.

Kiemelte, hogy az akcióval a figyelemfelkeltés volt a cél, hogy oda kell figyelni, meg kell óvni a környezetet. Bár a tapasztalatai alapján Békéscsaba belvárosa tiszta, a külső részeken találni lehet gócpontokat. Fontosnak mondta azt, hogy ha a városba érkezők renddel találkoznak, akkor a település jó hírét viszik, de lényeges a békéscsabaiaknak is a tisztaság, hogy jó legyen a közérzetük.

Úgy véli, hogy a hulladék összegyűjtésére nem csak központi kezdeményezések során van lehetőség, szerinte a civil szervezetek máskor is tarthatnak hasonló programokat. A Szeretlek Békéscsaba Egyesület tevékenységi körébe ugyancsak beleillik a szemétszedés – amelyet idén is már sokadik alkalommal tartottak – az irodalmi estek, a véradások, illetve más karitatív akciók szervezése mellett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában