Közösségépítés

2023.03.16. 20:48

Gyulai értékeket ismertek meg a koleszosok

Az Interaktív értéktári élmény-előadás és roll kiállítás-sorozat első rendezvényét rendezték csütörtökön délután a gyulai Göndöcs Benedek Katolikus Technikum Part utcai kollégiumában.

P. G.

Kónya István: hovatartozásunk, magyarságtudatunk egyik alapja és pillére értékeink tisztelete

Fotó: Bencsik Ádám

Kiss József, a Gyulai Idegenforgalmi Egyesület elnöke elmondta, a program a gyulai értéktár bemutatására, az értékek átadásának céljával jött létre.

– Szeretnénk ugyanakkor, ha a fiatalok maguk is javasolnának újabb értékeket, például olyan helyi művészeket, helyeket, programokat, amelyek közel állnak hozzájuk, és később az értéktár bizottság elé kerülhetnek – fogalmazott Kiss József. Mint mondta, egy-egy értéktár általában a régi hagyományokon, a meglévő értékrendszeren alapul, és nagyon fontosnak nevezte, hogy a fiatalok részt vegyenek annak megőrzésében, bővítésében.

Bagyinszki Zoltán tartott előadást
Fotós: Bencsik Ádám 

Kónya István alpolgármester, a Gyulai Települési Értéktár Bizottság elnöke néhány mondatban bemutatta az általa vezetett grémium tevékenységét, bő tíz éve tartó munkáját. Kitért arra, hogy a vármegye hetvenöt települése közül hatvanban működik értéktár bizottság.

Hangsúlyozta, hovatartozásunk, magyarságtudatunk egyik alapja és pillére értékeink tisztelete. 

– Ám ezeket először fel kell kutatni, rendszerezni, bemutatni, majd megismertetni másokkal is. Egyfajta közösségépítő- és erősítő feladat ez – emelte ki Kónya István, aki arra biztatta a fiatalokat, hogy ismerjék meg településeik értékeit, ha szükséges kutassanak fel és javasoljanak új értékeket az értéktárakba.

Az eseményen „Interaktív értéktári élmény-előadás és roll kiállítás” címmel Bagyinszki Zoltán tartott előadást.

 

 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában