Fejlesztés

2023.03.05. 08:58

Folytatódhat a mezőberényi iskola felújítása

Újbóli közbeszerzési eljárás keretében választották ki a mezőberényi Luther téri iskolaépület energetikai felújítását megvalósító céget.

P. G.

Forrás: Shutterstock

Újbóli közbeszerzési eljárás keretében választották ki a mezőberényi Luther téri iskolaépület energetikai felújítását megvalósító, a már elkezdődött beruházást folytató és befejező céget a közelmúltban – tájékoztatta hírportálunkat Siklósi István. Mezőberény polgármestere elmondta, az előző kivitelező esetében problémák adódtak a határidővel, illetve minőségi észrevételek is felmerültek. Eddig a munkálatok mintegy 15 százaléka készült el.

Mint megtudtuk, az újabb közbeszerzési eljárás során a határidőre hét pályázatot nyújtottak be, amelyeket a lehetőségek szerint azonnal értékeltek, és ezek közül választották a legkedvezőbb ajánlatot. Az önkormányzat legalább közel 80 millió forintos saját forrással egészíti ki a Terület- és Településfejlesztési Program keretében elnyert támogatást.

A polgármester kitért arra, hogy a közbeszerzési eljárás újbóli lefolytatása azért is volt nagyon fontos, mert a gyerekeket és a pedagógusokat a fejlesztés idejére más intézményekben, a művelődési házban, a Petőfi utcai iskolaépületben, illetve az amellett található kollégiumban helyezték el. A diákok várhatóan szeptemberben költözhetnek vissza a Luther téri épületbe.

A fejlesztés során az épület energetikai korszerűsítése valósult meg, hőszigeteléssel, a nyílászárók cseréjével. Siklósi István polgármester kiemelte, a munkaterületet pénteken már át is adták a kivitelezőnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában