Visszatekintő

2023.03.19. 07:30

Ezek voltak a legolvasottabb cikkeink ezen a héten

Hamarosan itt az új hét, új hírekkel és új statisztikákkal. A hét zárásaként ismét megnéztük a számokat, és mutatjuk az elmúlt hét nap legolvasottabb cikkeit.

Beol.hu

Illusztráció

Forrás: shutterstock.com

Különösen jelentős mennyiségű hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 47 éves, büntetlen előéletű szabadkígyósi férfi ellen, aki építési törmelékből alakított ki utat magának egy Natura 2000 minősítésű területen. Az ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

Szerelmi kapcsolatot ígértek, de végül közel 30 millió forintot csalt ki egy szarvasi pár egy idős gyulai férfitól. Csalás miatt emeltek vádat ellenük, de ügyvédi visszaélés bűntette miatt vádemelés történt egy 42 éves büntetlen előéletű férfival szemben is. Az idős férfi a történtek óta elhunyt.

Felborogatták a padokat és az asztalokat nemrég az Élővíz-csatorna mentén, a Wenckheim turista- és kerékpárút egyik pihenőhelyénél. A helyreállítás azóta megtörtént, és ennek költsége a városháza tájékoztatása szerint több mint százezer forint volt. Nem gyakran, de időnként előfordulnak hasonló rongálások a város közterületein: ellopták a kacsaszobrot, betörték a buszmegállók üvegeit, kárt tettek karácsony előtt a főtéri betlehemben.

Sokan jelezték hírportálunk felé is, hogy feltörték a Facebook-fiókjukat. A témában megkerestük Kocsis Attilát, a Békés vármegyei PcMedicina számítógép-gyorsszerviz tulajdonosát. Elmondta, hozzájuk is özönlenek a bejelentések az elmúlt egy-két hétben, hogy miként történhetett meg ez.

A Szarvasi Járási Ügyészség öt rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és öt rendbeli hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt kezdeményezte egy 39 éves szarvasi nő letartóztatását, aki egy ingatlanközvetítő iroda vezetőjeként 2020 májusától 2023 januárjáig terjedő időszakban az iroda több ügyfelét is becsapta és megkárosította.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában