Számadás

2023.03.01. 14:33

Értékelték az előző év eredményeit Dobozon

Év eleji köszöntő rendezvényt tartottak a közelmúltban Dobozon, amire helyi vállalkozókat, gazdálkodókat, civil szervezetek vezetőit, intézményvezetőket, valamint a képviselő-testület tagjait hívták meg.

P. G.

Köves Mihály értékelte az évet az eseményen /Fotó: Bencsik Ádám/

A mintegy nyolcvan vendég előtt tartott programon Köves Mihály polgármester köszöntőjében beszélt az elért eredményekről, a közös munka fontosságáról, a tervekről és az elképzelésekről. A településvezető elmondta, 2023 elején a lakosságszáma elérte 4315-öt a községben, a népesség 2018 óta növekszik.

Polgármester részletesen ismertette a tavaly megvalósult pályázatokat. Magyar Falu Programban felújították a polgármesteri hivatal udvarának töredezett burkolatát mintegy 242 négyzetméter területen, és 7 kW teljesítményű napelemet szereltek fel.

A Kastély-parkban biztonságos, változatos játékokkal felszerelt játszóteret kapott a település. Egy felújítás eredményeként funkcionálisan jól működő, akadálymentes és megjelenésében esztétikus ravatalozó szolgálja a kegyeleti feladatellátást. 

Szintén a Magyar Falu Programban felújították a dobozi bölcsőde épületének tetőszerkezetét. A felújított tető felülete 485 négyzetméter és 50 köbméter faanyagot építettek be. A jelentős forgalmat lebonyolító Dózsa utca egy részét, a Nagy és Damjanich utca közötti, 225 méteres szakaszát ugyancsak felújították. Részlegesen padkafolyókát, víznyelőket, a teljes hosszon padkát építettek. Egy újabb projektben szárzúzót, raklapemelő villapárt, egyetemes kanalat és hidraulikus homlokrakodót szereztek be. 

Belügyminisztériumi támogatásnak köszönhetően 1429 négyzetméter, 1500 méter hosszúságú járdát építettek.

Egy újabb pályázatnak köszönhetően 231,5 millió forintos támogatásból a mélyszegénységben élő hátrányos helyzetű emberek felzárkózását és integrációját segítették, lakhatási célú beruházásokat valósítottak meg. Ennek eredményeként harmincöt ember lakhatási körülményei javulnak, bővültek a közösségi programok szervezési lehetőségei, és szakmai szolgáltatások helyszíneinek további biztosítására is lehetőség nyílik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában